Συνήθεις ερωτήσεις - FAQ

Γενικά

Το kontolixima.gr είναι το πρώτο Marketplace αποκλειστικά για προϊόντα κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Με τον όρο «κοντολήξιμα» αναφερόμαστε σε προϊόντα εξαιρετικής κατάστασης, τα οποία είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως «κοντολήξιμο», καθώς αυτό σχετίζεται με τη διάρκεια ζωής του κάθε προϊόντος. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι αναφερόμαστε σε προϊόντα τα οποία πλησιάζουν στο 70% της διάρκειας ζωής τους.

Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία λήξης τους μπορεί να είναι σε μερικούς μήνες, εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες. ανάλογα με τον κύκλο ζωής του κάθε προϊόντος.

Διάρκεια ζωής
προϊόντος
Κοντολήξιμο από
(κατά προσέγγιση)
4 έτη 6 - 7 μήνες
1 έτος 3 - 4 μήνες
6 μήνες 1 - 2 μήνες
1 μήνας 5 - 10 ημέρες
1 εβδομάδα 1 - 3 ημέρες

Η ημερομηνία λήξης υποδεικνύει την ημερομηνία μέχρι την οποία ένα προϊόν μπορεί να καταναλωθεί & να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια, σε περίπτωση που έχει αποθηκευτεί σωστά.

Η σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» υποδεικνύει την ημερομηνία μέχρι την οποία το προϊόν διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ημερομηνία σήμανσης, τα προϊόντα με αυτή τη σήμανση, μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία αρκεί να έχουν τηρηθεί οι οδηγίες αποθήκευσής τους.

Best Before flowchart

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε kontolixima.gr PARTNER, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργασίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούμε συναντήσεις με εταιρείες για σύναψη συνεργασιών. Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε άμεσα για την έναρξη λειτουργίας μας στην περιοχή σας, κάντε εγγραφή στο newsletter μας.

Ηλεκτρονικές πληρωμές

Η πληρωμή των προϊόντων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με απόλυτη ασφάλεια μέσω του ePOS Paycenter της Τράπεζας Πειραιώς.

Όχι, δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την ηλεκτρονική πληρωμή των προϊόντων. (+0 €).

Μπορείτε να πληρώστε με την κάρτα σας Visa, MasterCard, Maestro (χρεωστική & πιστωτική) ή το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι (Masterpass). H καταχώρηση των στοιχείων σας πραγματοποιείται στο σύστημα πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς να αποθηκεύονται στοιχεία σας στο σύστημά μας.

Η υπηρεσία One-Click-Pay σας δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης μίας αγοράς “με ένα μόνο click” διευκολύνοντάς σας, ώστε σε επόμενες συναλλαγές να μη χρειάζεται να πληκτρολογήσετε εκ νέου τα στοιχεία της κάρτας σας.

Πώς λειτουργεί;

Κατά την πρώτη συναλλαγή σας δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός (token), ο οποίος αντιστοιχεί στην κάρτα που χρησιμοποιήσατε. Εμείς αποθηκεύουμε αυτόν τον αριθμό αντί των ευαίσθητων στοιχείων της κάρτας πληρωμής σας. Ο αριθμός token είναι μοναδικός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές σε άλλο e-shop (ακόμα και αν υποκλαπεί) ενώ τα στοιχεία της κάρτας σας αποθηκεύονται σε ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς.

Το MasterPass Wallet αποτελεί ένα νέο τρόπο πληρωμής για συναλλαγές με κάρτες.

Πώς λειτουργεί;

Κατά την ολοκλήρωση πληρωμής, επιλέγετε ως τρόπο πληρωμής το MasterPass Wallet και κατευθύνεστε στη σελίδα του ψηφιακού πορτοφολιού που έχετε δημιουργήσει στην τράπεζα συνεργασίας σας και κάνετε login. Επιλέγετε μία από τις κάρτες που έχετε αποθηκεύσει στο MasterPass Wallet και ολοκληρώνετε τη συναλλαγή σας γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ξανά τα στοιχεία της κάρτας.

Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard Secure Code πιστοποιούν τους κατόχους καρτών πληρωμής, όταν εκτελούν αγορές μέσω διαδικτύου.

Η online διαδικασία πιστοποίησης είναι στιγμιαία και ενεργοποιείται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια κάρτα Visa ή MasterCard και προηγείται της αίτησης για έγκριση της χρέωσης της κάρτας.

Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ως σκοπό να σας προσφέρουν πρόσθετη προστασία όταν εκτελείτε ηλεκτρονικές πληρωμές με την κάρτα σας, εφόσον έχουν ενεργοποιηθεί από την εκδότρια Τράπεζα της κάρτας που χρησιμοποιείτε κι εφόσον έχετε ήδη αποκτήσει ένα προσωπικό κωδικό (pin) που θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για τις ηλεκτρονικές πληρωμές σας, ακολουθώντας τις οδηγίες της Τράπεζάς σας.

 

 

Μοιραστείτε το

 

 

Facebook YouTube

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Mάθετε περισσότερα    

Κάντε Like στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι!